Menjar canvia el món / HORARI: de 15:30 a 16:30h

Aquest projecte, vol generar un vincle positiu entre infants amb la natura, descobrir l’impacte ambiental del sistema alimentari, a ser conscients que som el que mengem i conèixer la biodiversitat, per tal de comprometre’ns amb una societat més respectuosa.
Sota el lema “MENJA SA PER TU I PEL PLANETA” els infants esdevindran activistes per la biodiversitat, la sostenibilitat i els ODS a través d’aventures, activitats, jocs, Aprenentatge i Servei (ApS), ciència ciutadana i molt més.
Un dels nostres somnis és treballar per perpetuar el món a les futures generacions, per aquest motiu compartim amb vosaltres aquesta oportunitat per treballar i aprofundir sobre l’alimentació sostenible i saludable com a punt de partida de la proposta educativa HORA NO LECTIVA.
Creiem necessari construir una societat més conscient i responsable vers nosaltres mateixos i el planeta que habitem.
Els objectius a assolir són:
- Actuar i educar en la consciència que el que és sa per a nosaltres també ho és per a la salut i la sostenibilitat del planeta.
- Conèixer, apreciar, valorar, estimar i protegir la Natura i els seus elements des del temps de lleure com a alternativa a l’oci electrònic.
- Actuar i educar per a l’acció individual i col·lectiva envers el canvi d’alimentació.
- Estimular la imaginació, la fantasia i la creativitat dels infants a través de la Natura i el seu entorn més immediat.
- Generar un espai de convivència agradable, segur i saludable, que estimuli el sentiment de vincle i de pertinença, tant al grup com al medi natural.
A través del quatre elements de la matèria: AIGUA, TERRA, FOC i AIRE, descobrirem els
reptes que tenim per transformar el nostre planeta i aconseguir que els humans puguem viure
en equilibri amb altres formes de vida sota un desenvolupament sostenible.
La nostra proposta educativa es sosté amb el projecte educatiu de Fundesplai que enllacem
a continuació:
https://projectes.fundesplai.org/mcm/
Per aquest projecte de 20h de durada, utilitzarem el conte “La Rebel·lió de les verdures” on les verdures de la nevera es manifesten enfadades perquè els infants no en volen menjar. L’autor, David Aceituno, nascut a Badalona l’any 1977, és llicenciat en Filosofia per la Universitat Central de Barcelona. Creus que el bròquil és avorrit i fastigós? Les bledes et fan fàstic? Penses que els pèsols són verdures simpàtiques? Les verdures diuen prou! Fartes de nens ploraners i queixosos que no s’acaben el plat, les verdures han decidit reivindicar el seu lloc al món. Com? Amb la rebel·lió més gamberra, divertida i vitamínica mai viscuda dins una nevera.
L’EQUIP DE MONITORS I MONITORES
Els i les nostres monitores coneixen el projecte i s’impliquen perquè l’execució sigui adaptada a totes les edats. Punt Sud sempre prioritza els monitors i monitores del propi municipi on es desenvolupa l’activitat.
L’entitat supervisa el projecte, gestiona i coordina pel correcte funcionament dels projectes que realitza.
Seguirem la normativa del Departament de Joventut, DECRET 267/2016/5 de juliol, respecte les titulacions dels equips.